skład / składniki
gotowanie krok po kroku
gotowanie Chuck-Chuck.
więc wymieszaj 3 jajka, dodaj mąkę i łyżkę wódki. Tak, tak, tylko łyżka (nie martw się, z powodu takiej ilości danie nie staje się tabu dla małych dzieci i kierowców pojazdów! wódka jest dodawana do chrupkości). A z tego wszystkiego musisz jakoś zagnieść ciasto) to nie jest łatwe)) do tego potrzebne są tylko męskie ręce! Następnie rozwałkuj ciasto cienko (o ile to możliwe), pokrój w cienkie paski. smażyć we wrzącym oleju.
aby "wypełnić" wszystkie powstałe paski (i jest ich wiele z tej liczby, nawiasem mówiąc, jak mogłoby się wydawać) wziąłem 3 łyżki miodu i 2 łyżki cukru, stopiłem wszystko na patelni i wlałem paski. Dalej delikatnie (bo gorąco-gorąco! rozłożyłam piramidkę :)
po ochłodzeniu naszego Chucka wysyłamy go do lodówki w celu zestalenia. Jemy rękami :)
smacznego!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g