skład / składniki
metoda gotowania
jeśli masz dość tradycyjnych potraw, polecam przepis kulinarny na wspaniałe włoskie danie: klopsiki z koprem włoskim i sałatką radicchio. To prawdziwe włoskie jedzenie. Taka przekąska zawsze ozdobi każdy stół i zaskoczy gości.
aby go ugotować, najpierw potrzebujesz lodu. Włóż nasze warzywa do dużej miski, przykryj je lodem i zalej lodowatą wodą. Lód sprawi, że warzywa będą bardziej soczyste i chrupiące.
włóż chleb do osobnej miski i zalej bulionem mięsnym. Odstawimy na 5 minut. Następnie wyciśnij chleb i wymieszaj z mięsem mielonym, cebulą, natką pietruszki. Rozbij tam jajko i dodaj sól i pieprz. Następnie zagnieść mięso mielone i zwinąć klopsiki.
podpalamy dużą patelnię, wlewamy do niej olej rzepakowy i dodajemy krem. Gdy olej się rozgrzeje, zaczynamy smażyć klopsiki na średnim ogniu. Naszym celem jest uzyskanie od nich różu ze wszystkich stron. Zajmie to około 5-7 minut. Po przygotowaniu układamy klopsiki na talerzu, lepiej, jeśli złożysz na nim papierowe serwetki, aby wchłonęły tłuszcz.
w osobnej misce wymieszaj oliwę z oliwek z octem. Dostajemy tankowanie. Teraz weźmy warzywa i spróbujemy je wysuszyć. Można to zrobić za pomocą tych samych papierowych serwetek. Drobno posiekaj suche warzywa i wymieszaj z naszym dressingiem. Teraz dodaj do nich sól i pieprz. Gotowe klopsiki można nawlec na drewniane szaszłyki i podawać razem z sałatką.
danie jest gotowe, smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal / 100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koper włoski - 49 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Radicchio - 23 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g