klopsiki z koprem włoskim i sałatką radicchio

danie włoskich szefów kuchni będzie klejnotem Twojej książki kucharskiej!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 10 g
tłuszcze 68 % 25 g
węglowodany 5 % 2 g
275 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

jeśli masz dość tradycyjnych potraw, polecam przepis kulinarny na wspaniałe włoskie danie: klopsiki z koprem włoskim i sałatką radicchio. To prawdziwe włoskie jedzenie. Taka przekąska zawsze ozdobi każdy stół i zaskoczy gości.
aby go ugotować, najpierw potrzebujesz lodu. Włóż nasze warzywa do dużej miski, przykryj je lodem i zalej lodowatą wodą. Lód sprawi, że warzywa będą bardziej soczyste i chrupiące.
włóż chleb do osobnej miski i zalej bulionem mięsnym. Odstawimy na 5 minut. Następnie wyciśnij chleb i wymieszaj z mięsem mielonym, cebulą, natką pietruszki. Rozbij tam jajko i dodaj sól i pieprz. Następnie zagnieść mięso mielone i zwinąć klopsiki.
podpalamy dużą patelnię, wlewamy do niej olej rzepakowy i dodajemy krem. Gdy olej się rozgrzeje, zaczynamy smażyć klopsiki na średnim ogniu. Naszym celem jest uzyskanie od nich różu ze wszystkich stron. Zajmie to około 5-7 minut. Po przygotowaniu układamy klopsiki na talerzu, lepiej, jeśli złożysz na nim papierowe serwetki, aby wchłonęły tłuszcz.
w osobnej misce wymieszaj oliwę z oliwek z octem. Dostajemy tankowanie. Teraz weźmy warzywa i spróbujemy je wysuszyć. Można to zrobić za pomocą tych samych papierowych serwetek. Drobno posiekaj suche warzywa i wymieszaj z naszym dressingiem. Teraz dodaj do nich sól i pieprz. Gotowe klopsiki można nawlec na drewniane szaszłyki i podawać razem z sałatką.
danie jest gotowe, smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal / 100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Koper włoski - 49   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Radicchio - 23   kcal/100g
  • Mielona wołowina - 254   kcal/100g

Podobne przepisy