skład / składniki
metoda gotowania
świetna przekąska mięsna, pod którą można wypić więcej niż jedną butelkę Chianti (Chianti). Dzięki Włochy za cudowny przepis kulinarny!
przygotowanie włoskiego dania, udko wieprzowe, zaczyna się od marynaty, która składa się z białego cukru, soli i gorącej wody. Wszystko to należy dokładnie wymieszać, a następnie schłodzić.
udko wieprzowe należy umyć i zanurzyć w wcześniej przygotowanej marynacie, w której mięso powinno pozostać przez następne 72 godziny.
potem znowu myjemy nogę wieprzową i wycieramy do sucha. Górna warstwa skóry jest odcinana,a pozostałe mięso owinięte folią. Następnie wysyłamy nogę do piekarnika, którego temperatura osiągnęła 150 stopni. Powinien być pieczony przez 2,5-3 godziny.
w tym czasie przygotowujemy mieszankę na pyszną skórkę. Aby to zrobić, weź cukier, musztardę, jajko i bułkę tartą. Wszystko dokładnie mieszamy i gęsto rozprowadzamy na pieczonej udku wieprzowym. Następnie musisz wysłać mięso do piekarnika na kilka minut.
podawaj udko wieprzowe lepiej schłodzone, po pokrojeniu w plastry. Do naczynia można dodać kiszone ogórki i musztardę. Cóż, pozostaje tylko wlać wino do szklanek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Noga wieprzowa - 234 kcal/100g