udko wieprzowe po włosku

świetna włoska przystawka mięsna jest idealna na uroczystości!
MartaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 11 g
tłuszcze 35 % 7 g
węglowodany 10 % 2 g
120 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 3 D 3 h 20 min

świetna przekąska mięsna, pod którą można wypić więcej niż jedną butelkę Chianti (Chianti). Dzięki Włochy za cudowny przepis kulinarny!
przygotowanie włoskiego dania, udko wieprzowe, zaczyna się od marynaty, która składa się z białego cukru, soli i gorącej wody. Wszystko to należy dokładnie wymieszać, a następnie schłodzić.
udko wieprzowe należy umyć i zanurzyć w wcześniej przygotowanej marynacie, w której mięso powinno pozostać przez następne 72 godziny.
potem znowu myjemy nogę wieprzową i wycieramy do sucha. Górna warstwa skóry jest odcinana,a pozostałe mięso owinięte folią. Następnie wysyłamy nogę do piekarnika, którego temperatura osiągnęła 150 stopni. Powinien być pieczony przez 2,5-3 godziny.
w tym czasie przygotowujemy mieszankę na pyszną skórkę. Aby to zrobić, weź cukier, musztardę, jajko i bułkę tartą. Wszystko dokładnie mieszamy i gęsto rozprowadzamy na pieczonej udku wieprzowym. Następnie musisz wysłać mięso do piekarnika na kilka minut.
podawaj udko wieprzowe lepiej schłodzone, po pokrojeniu w plastry. Do naczynia można dodać kiszone ogórki i musztardę. Cóż, pozostaje tylko wlać wino do szklanek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Noga wieprzowa - 234   kcal/100g

Podobne przepisy