skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować marynatę wieprzową, włóż przyprawy do garnka i opiekaj przez 3 minuty. Zalej wodą, dodaj sól, cukier imbir i czosnek. Doprowadź marynatę do wrzenia i natychmiast zdejmij z ognia. Wlej rum i ostudź do temperatury pokojowej. Polędwiczki wieprzowe włożyć do miski, zalać solanką i odstawić do lodówki na 4 godziny.
na razie przygotuj sos. W tym samym rondlu umieść przyprawy i lekko opiekaj przez 30 sekund, aby uzyskać smak. Na małej patelni na średnim ogniu rozgrzej olej. Włóż imbir, czosnek i chili. Smażyć, ciągle mieszając, przez około 3 minuty. Wlej ocet, dodaj Prażone przyprawy i brązowy cukier, dobrze wymieszaj wszystkie składniki. Posolić i dodać kawałki ananasa. Sos należy zagotować, a następnie gotować na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut. Następnie zdejmij sos z ognia, dodaj cebulę, miętę i sok z limonki. Sos jest gotowy.
gdy mięso wystarczająco ostygnie, rozgrzej Grill do średnio wysokiej temperatury. Wyjmij mięso z solanki i osusz ręcznikiem papierowym. Możesz posolić i pieprzyć do smaku. Posmaruj ruszt grillowy olejem roślinnym. Dobrze upiecz mięso z każdej strony na złoty kolor. Odłącz grill, przykryj mięso folią i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut. Wyjmij i odstaw na 5 minut.
Uwolnij mięso z folii i pokrój na kawałki. Podawać z ostrym sosem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Rum - 75 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g