Quesadia mięsna z czosnkiem i chili
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu. Włóż posiekany czosnek i chili w proszku i lekko podsmaż. Dodaj mięso mielone, dopraw solą, pieprzem i przyprawami. Ciągle mieszając gotuj przez około 10 minut. Posyp drobno posiekaną cebulą i odstaw na bok.
rozgrzej drugą patelnię na średnim ogniu. W międzyczasie przetrzyj ser. Posmaruj tortillę z jednej strony oliwą z oliwek i połóż ją na patelni. Na wierzch posyp tartym serem. Poczekaj, aż ser się rozpuści i połóż 1/4 mielonego mięsa na połowie tortilli. Złóż tortillę w kształcie półksiężyca. Zrób to samo z resztą tortilli.
możesz podawać ze śmietaną lub innym sosem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Placek przaśny - 263 kcal/100g
- Tortilla żytnia - 375 kcal/100g
- Tortilla - 263 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g