tacos ziemniaczane
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
Obierz ziemniaki i ugotuj. W międzyczasie rozgrzej olej na dużym ogniu. Drobno posiekaj cukinię i smaż na złoty kolor. Dopraw solą i pieprzem i przenieś do miski. Połóż kiełbasę pokrojoną w paski na patelni i smaż, aż będzie chrupiąca. Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do kiełbasy. Mieszaj i smaż przez kolejne 5-6 minut. Dopraw solą.
papryczki chili obierz i drobno posiekaj. Dodaj drobno posiekane pomidory, cebulę i kolendrę. Podgrzej tortille na patelni. Połóż mięso mielone z ziemniakami i cukinią na połowie tortilli, posyp tartym serem i zwiń tortillę na pół.
podawaj ze śmietaną lub sosem guacamole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ser "feta" - 290 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Placek przaśny - 263 kcal/100g
- Tortilla żytnia - 375 kcal/100g
- Tortilla - 263 kcal/100g