skład / składniki
metoda gotowania
Cześć wszystkim! Wczoraj znajomy był zadowolony z nowego przepisu na gotowanie pysznych udek z kurczaka i skrzydeł, postanowił się podzielić, ponieważ nie było długo gotować, a danie okazało się tak smaczne, że mąż prawie zjadł talerz i powiedział, że teraz gotuje codziennie.
bierzemy cebulę i grzyby (mój przyjaciel gotował z drobno posiekanymi grzybami, ale wziąłem boczniaki) i startą marchewkę. Następnie smaż wszystko na małym ogniu, pieprz i sól. Następnie układamy to wszystko na osobnym talerzu i mieszamy z surowym jajkiem – będzie to nadzienie.
teraz najważniejsza praca. Trzeba wziąć skrzydełka z kurczaka i oddzielić mięso od kości w taki sposób, aby tam, gdzie były kości, można było teraz włożyć nadzienie. Jeśli to nie zadziała, możesz wziąć udko kurczaka i zrobić z nim to samo. Następnie posolić, pieprzyć mięso i nadziewać gotowanym mięsem mielonym. Teraz kładziemy to wszystko na gorącej patelni i smażymy nasze produkty ze wszystkich stron. Można piec za pomocą piekarnika i podawać. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g