ale nie każdy lubi je gotować: uważa się, że proces gotowania zajmuje dużo czasu i wysiłku. Najłatwiejszym i najszybszym sposobem na zadowolenie bliskich i gości pachnącym, miękkim, soczystym ciastem rozpływającym się w ustach jest ugotowanie go na zwykłej patelni. Przepisy na ciasta na patelni są po prostu zobowiązane do przyjęcia każdej dobrej gospodyni domowej. Podstawą tego dania deserowego są ciasta. Przepis na ich gotowanie i pieczenie dobierany jest na każdy gust.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
ciasto można zagnieść na śmietanie, jogurcie, skondensowanym mleku i tak dalej. Nadzienie ciasta jest najbardziej zróżnicowane. W takiej odmianie można upiec na przykład miód lub «Napoleon», a pod względem smaku słodycz gotowana na patelni nie jest gorsza od analogu upieczonego w piekarniku. Nawet początkujący kucharz będzie w stanie stworzyć prawdziwe arcydzieło, z którego będą zachwyceni zarówno domownicy, jak i goście wakacji!