oryginalne ciasto naleśnikowe ze skondensowanym mlekiem-lot wyobraźni i smaku! Czas gotowania - 15 minut)
Czy wiesz, że z naleśników możesz zrobić bardzo specjalne danie, takie jak na przykład ciasto naleśnikowe? Wyobraź sobie, kiedy spróbujesz tego przepisu kulinarnego, będziesz mile zaskoczony uzyskanymi wynikami. W końcu mówimy o tak przyziemnej rzeczy w kuchni rosyjskiej jak naleśniki. To samo w sobie świetne jedzenie, więc po co robić z niego coś innego? Odpowiedź jest jedna: po prostu spróbuj raz, a potem będziesz chciał gotować to danie w kółko. Jego piękno nie leży nawet w prostocie przygotowania, ale w niezwykłej różnorodności możliwych nadzień. Warto zmienić nadzienie, a przed tobą będzie zupełnie inne danie. Na przykład w tym przepisie mleko skondensowane można zastąpić gotowanym skondensowanym mlekiem – zmieni się smak ciasta. Ogólnie eksperymentuj sam.
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny
12
%
7
g
tłuszcze
28
%
16
g
węglowodany
60
%
35
g
305
kcal
IG:
3
/
0
/
97
gotowanie krok po kroku
czas gotowania:
45 min
PT45M
Krok 1:
Krok 2:
Krok 3:
Krok 4:
Krok 5:
Krok 6:
Krok 7:
najważniejsze jest oczywiście zrobienie naleśników. Dobrze jest zrobić to z wyprzedzeniem, ponieważ smażenie naleśników zajmuje przyzwoity czas. Jeszcze lepiej-ugotuj tylko odpowiednią ilość, właśnie dla naszego ciasta.
orzechy włoskie należy dobrze obrać, a następnie drobno posiekać. Jeśli usmażysz je na patelni, aby przyjemny zapach rozprzestrzenił się po kuchni, smak ciasta będzie jeszcze lepszy. Smarujemy każdy naleśnik skondensowanym mlekiem i posypujemy orzechami na wierzchu. Ostatni naleśnik można ozdobić, jak chcesz. Na przykład dodaj cukier puder lub bitą śmietanę do orzechów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy