naleśniki Teremok z przyprawą

piękne i pyszne naleśniki, które szybko odlatują ze stołu. Przepisów kulinarnych na naleśniki jest szczególnie wiele. Uwielbiam naleśniki Teremok z pieczeniem. Naleśniki jak w Teremce. Proponuję przygotować te naleśniki razem z nami. Potrzebujemy nie tylko ciasta, ale także tak zwanego wypieku. Bardzo lubimy smażone grzyby z cebulą.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 6 g
tłuszcze 22 % 7 g
węglowodany 59 % 19 g
163 kcal
IG: 16 / 0 / 84

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Stawiamy ciasto

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj żółtka z masłem i-ponownie na ciepło

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Plus ubite białka

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Grzyby z cebulą

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smażyć

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Naleśniki z pieczeniem są po prostu smażone

  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

aby to zrobić, weź pieczarki lub inne ulubione grzyby, obierz je, pokrój. Pokrój zieloną lub cebulę. Umieść go na gorącej patelni z rozgrzanym olejem. Najpierw połóż na nim cebulę. Gdy tylko lekko się usmaży, dodaj grzyby. Gdy grzyby będą gotowe, włóż je do osobnej miski. Teraz przygotuj ciasto naleśnikowe. Podgrzej mleko. Dodaj cukier i wymieszaj. Włóż drożdże. Na koniec stopniowo wlewaj mąkę. Wymieszaj ciasto i pozostaw na 2 godziny w ciepłym miejscu. Możesz wziąć miskę, wlać do niej gorącą wodę. Następnie włóż do niego naczynia z ciastem. Po 2 godzinach dodaj żółtka do ciasta, starte z solą i stopionym masłem. Umieść ciasto na kolejne 1 godzinę. Ubij białka na twardo. Dodaj je do ciasta.
podgrzej patelnię. Połóż na nim pieczeń. Następnie napełnij go ciastem. I tak każdy naleśnik. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy