skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby to zrobić, weź pieczarki lub inne ulubione grzyby, obierz je, pokrój. Pokrój zieloną lub cebulę. Umieść go na gorącej patelni z rozgrzanym olejem. Najpierw połóż na nim cebulę. Gdy tylko lekko się usmaży, dodaj grzyby. Gdy grzyby będą gotowe, włóż je do osobnej miski. Teraz przygotuj ciasto naleśnikowe. Podgrzej mleko. Dodaj cukier i wymieszaj. Włóż drożdże. Na koniec stopniowo wlewaj mąkę. Wymieszaj ciasto i pozostaw na 2 godziny w ciepłym miejscu. Możesz wziąć miskę, wlać do niej gorącą wodę. Następnie włóż do niego naczynia z ciastem. Po 2 godzinach dodaj żółtka do ciasta, starte z solą i stopionym masłem. Umieść ciasto na kolejne 1 godzinę. Ubij białka na twardo. Dodaj je do ciasta.
podgrzej patelnię. Połóż na nim pieczeń. Następnie napełnij go ciastem. I tak każdy naleśnik. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g