cienkie naleśniki z nadzieniem

dzięki tym naleśnikom możesz łatwo rozpieszczać drogich mężczyzn. To naleśniki bez sody. Uwielbiam naleśniki z nadzieniem! Każde wypełnienie w nich to inna historia. Dziś przygotujemy ulubione jedzenie wielu-naleśniki z nadzieniem mięsnym! Aby uzyskać pyszne, używamy sprawdzonego starego przepisu kulinarnego.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 10 g
tłuszcze 28 % 9 g
węglowodany 41 % 13 g
176 kcal
IG: 21 / 0 / 79

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jajka + cukier + sól= ubij

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj połowę proporcji mleka, ubij

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Stopniowo wprowadzaj mąkę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj pozostałe mleko

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowe ciasto

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smażyć naleśniki

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Układamy stos)

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posiekaj cebulę

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podsmaż cebulę na oleju

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj mięso mielone i smaż do miękkości

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Naleśnik

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Farsz

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Zwijamy kopertę

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotowe naleśniki z nadzieniem mięsnym

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Smażyć z obu stron na oleju

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Czas na jedzenie)

aby uzyskać 1-porcje naleśników, ubij surowe jajka solą. Dodaj do nich mleko i dokładnie wymieszaj. Następnie wlej mąkę i zagnieść ciasto. Musimy to zrobić, aby nie było grudek. Pomocnikiem w tym jest mikser lub trzepaczka. Następnie dodaj tutaj pozostałe mleko.
rozumiem, że większość z Was już wie, co należy zrobić, aby pierwszy naleśnik, a reszta nie wyszła nierówna. Ale przypomnę. Musisz dokładnie podgrzać patelnię. Następnie posmaruj go, gdy jest gorący, olejem lub kawałkiem smalcu.
a teraz kolej na smażenie. Zwykle biorę szefa kuchni i wlewam ciasto na patelnię. Następnie obracam go bardzo szybko, aby ciasto mogło wylać się na patelnię równą i cienką warstwą. Zaglądam - czy beczka się zarumieniła i przewracam na drugą stronę. Następnie ułóż je w stos na talerzu.
gdy wszystkie naleśniki są smażone, na każdym z nich nakładam nadzienie mięsne. Naleśniki zawijam jak kopertę i smażymy z obu stron. Podaję na gorąco z sosem śmietanowym, śmietanowo-pomidorowym lub serowym.

Och, zapomniałeś o nadzieniu? Nie, pamiętam. Smażyć cebulę w oleju roślinnym, dodać do niej mięso mielone i smażyć do miękkości, dodając bulion. Smakowity. Jeśli dobrze mielony pieprz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal / 100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Mielona wołowina - 254   kcal/100g

Podobne przepisy