skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Jajka + cukier + sól= ubij
Krok 3:
Dodaj połowę proporcji mleka, ubij
Krok 4:
Stopniowo wprowadzaj mąkę
Krok 5:
Dodaj pozostałe mleko
Krok 6:
Gotowe ciasto
Krok 7:
Smażyć naleśniki
Krok 8:
Układamy stos)
Krok 9:
Posiekaj cebulę
Krok 10:
Podsmaż cebulę na oleju
Krok 11:
Dodaj mięso mielone i smaż do miękkości
Krok 12:
Naleśnik
Krok 13:
Farsz
Krok 14:
Zwijamy kopertę
Krok 15:
Gotowe naleśniki z nadzieniem mięsnym
Krok 16:
Smażyć z obu stron na oleju
Krok 17:
Czas na jedzenie)
aby uzyskać 1-porcje naleśników, ubij surowe jajka solą. Dodaj do nich mleko i dokładnie wymieszaj. Następnie wlej mąkę i zagnieść ciasto. Musimy to zrobić, aby nie było grudek. Pomocnikiem w tym jest mikser lub trzepaczka. Następnie dodaj tutaj pozostałe mleko.
rozumiem, że większość z Was już wie, co należy zrobić, aby pierwszy naleśnik, a reszta nie wyszła nierówna. Ale przypomnę. Musisz dokładnie podgrzać patelnię. Następnie posmaruj go, gdy jest gorący, olejem lub kawałkiem smalcu.
a teraz kolej na smażenie. Zwykle biorę szefa kuchni i wlewam ciasto na patelnię. Następnie obracam go bardzo szybko, aby ciasto mogło wylać się na patelnię równą i cienką warstwą. Zaglądam - czy beczka się zarumieniła i przewracam na drugą stronę. Następnie ułóż je w stos na talerzu.
gdy wszystkie naleśniki są smażone, na każdym z nich nakładam nadzienie mięsne. Naleśniki zawijam jak kopertę i smażymy z obu stron. Podaję na gorąco z sosem śmietanowym, śmietanowo-pomidorowym lub serowym.
Och, zapomniałeś o nadzieniu? Nie, pamiętam. Smażyć cebulę w oleju roślinnym, dodać do niej mięso mielone i smażyć do miękkości, dodając bulion. Smakowity. Jeśli dobrze mielony pieprz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal / 100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g