naleśniki z serem na mleku

naleśniki są zawsze pyszne, ale szczególnie z nadzieniem! Dodaj nadzienie serowe! To najsmaczniejsze naleśniki z serem, jakie kiedykolwiek musiałem spróbować i ugotować. Kiedy natknąłem się na ten przepis kulinarny, przyciągnęło mnie to, że ser należy włożyć do samego ciasta, a nie posypać gotowymi naleśnikami. Ponieważ uważam, że prawdziwe naleśniki z serem są wtedy, gdy ser jest w cieście. Zgadzam się, to jest najbardziej logiczne. A jak je posypać po tym, jak każdy z nas w jakiś sposób sam zdecyduje, prawda? To jedzenie zostało odkryte przeze mnie na stronie poświęconej świątecznej kuchni.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 10 g
tłuszcze 29 % 12 g
węglowodany 48 % 20 g
235 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

przesiej mąkę przez sito, dodaj suche drożdże. Doprawiamy podgrzanym mlekiem(nie gorącym!), wbijamy jajka, wkładamy cukier, sól, a na koniec-olej roślinny. Teraz umieszczamy ciasto w ciepłym miejscu, aby nadchodziło. Wystarczy na to pół godziny. Twardy ser wcieramy w drobną tarkę (zrobi to każdy z tych sprzedawanych w sklepach). Wymieszaj ciasto i dodaj starty ser. Piec jak zwykle. Jedynym dodatkiem jest to, że takie naleśniki lepiej podawać na gorąco, w przeciwnym razie, gdy ostygną, ser nada im jędrność. Naleśniki z serem gotowe smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal / 100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal / 100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy