ciasto naleśnikowe z kwaśną śmietaną bez jajek

bardzo smaczne i proste, odpowiednie na każdą okazję! Ciasto okazuje się delikatne i nie tłuste, przypomina ciasto & quot; śmietana & quot;.
Jane2012Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 5 g
tłuszcze 32 % 13 g
węglowodany 56 % 23 g
229 kcal
IG: 4 / 9 / 87

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Pieczemy naleśniki według standardowej receptury.
2. Wymieszaj śmietanę i mleko skondensowane, ubij mikserem, uzyskaj gęstą masę.
3. Posmaruj każdy naleśnik cienką warstwą powstałego kremu.
4. Układamy naleśniki jeden na drugim i nie zapomnij o każdym posmarowaniu.
5. Ciasto dekorujemy owocami lub jagodami, w moim przypadku bananami.
6. Posyp startą czekoladę na" boki " ciasta.
7. Czekamy, aż ciasto się zaparzy i zaczynamy herbatę. Bardzo smaczne ciasto, nadaje się do każdego wydarzenia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Naleśniki na Rast.olej - 235   kcal/100g
  • Naleśniki na oliwie.olej - 200   kcal/100g

Podobne przepisy