ciasto naleśnikowe z kwaśną śmietaną bez jajek
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Pieczemy naleśniki według standardowej receptury.
2. Wymieszaj śmietanę i mleko skondensowane, ubij mikserem, uzyskaj gęstą masę.
3. Posmaruj każdy naleśnik cienką warstwą powstałego kremu.
4. Układamy naleśniki jeden na drugim i nie zapomnij o każdym posmarowaniu.
5. Ciasto dekorujemy owocami lub jagodami, w moim przypadku bananami.
6. Posyp startą czekoladę na" boki " ciasta.
7. Czekamy, aż ciasto się zaparzy i zaczynamy herbatę. Bardzo smaczne ciasto, nadaje się do każdego wydarzenia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Naleśniki na Rast.olej - 235 kcal/100g
- Naleśniki na oliwie.olej - 200 kcal/100g