gulasz z mięsa bobra
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i gotuj w osolonej wodzie. Spuść część wody do pojemnika, aby użyć później, resztę wlej.
mięso bobra namoczone wcześniej w wodzie z octem pokrój na małe kawałki, usmaż je w oleju roślinnym z dodatkiem soli, pieprzu, cebuli pokrojonej w półpierścienie.
zetrzyj marchewki i dodaj do opiekania. Wymieszać. Dodaj koncentrat pomidorowy i śmietanę do smażenia. Wlać wodę i wymieszać. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Następnie wlej pieczeń z mięsem do garnka z ziemniakami, wymieszaj. Jeśli lubisz gorszy gulasz, możesz dodać wodę lub wywar ziemniaczany. Wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu do miękkości. Dopraw do smaku przyprawami i ziołami.
mięso bobra namoczone wcześniej w wodzie z octem pokrój na małe kawałki, usmaż je w oleju roślinnym z dodatkiem soli, pieprzu, cebuli pokrojonej w półpierścienie.
zetrzyj marchewki i dodaj do opiekania. Wymieszać. Dodaj koncentrat pomidorowy i śmietanę do smażenia. Wlać wodę i wymieszać. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Następnie wlej pieczeń z mięsem do garnka z ziemniakami, wymieszaj. Jeśli lubisz gorszy gulasz, możesz dodać wodę lub wywar ziemniaczany. Wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu do miękkości. Dopraw do smaku przyprawami i ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mięso bobra - 146 kcal/100g