kanapka Caprese
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Kroimy kromki chleba i niezbędne produkty.
Krok 2:
Ułóż ser, pomidory i bazylię warstwami na chlebie. Na bazylię połóż kolejny kawałek sera. Przykryj jeszcze jedną kromką chleba. Smażyć na patelni z obu stron, bez oleju. Smaż chwilę, aż chleb stanie się złocisto-brązowawy.
Krok 3:
Kanapka Caprese jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb"doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g