placki z wątróbki drobiowej
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy składniki. Umyj i osusz wątrobę.
Krok 2:
Wątróbka drobiowa, cebula i jajka mielone w blenderze
Krok 3:
Dodaj mąkę, aż masa uzyska konsystencję śmietany
Krok 4:
Następnie dodaj sól i zmielony czarny pieprz do smaku i dobrze ubij
Krok 5:
Smażyć naleśniki na oleju roślinnym, najpierw z jednej strony
Krok 6:
A potem z drugiej strony, aż będzie gotowy
Krok 7:
Podawaj udekorowane świeżą natką pietruszki
naleśniki z wątroby można również podawać ze śmietaną
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g