skład / składniki
metoda gotowania
teraz jest świąteczny post i proponuję urozmaicić go pysznymi i obfitymi potrawami. To danie jest odpowiednie dla tych, którzy obserwują swoją figurę.
do tego dania potrzebujemy dyni. Uwielbiam długą dynię, ludzie nazywają ją" przechwytywaniem", ponieważ sama dynia jest długa i tylko na samym końcu rośnie w postaci kolby. To, co mi się podoba, to fakt, że dynia jest bardzo smaczna, słodka, Cała składa się z miąższu i tylko na samym końcu, gdzie rosną nasiona.
jak wiesz, dynia jest bardzo trudna do czyszczenia, ponieważ nie jest to jabłko ani ziemniak. Aby ułatwić ten proces, odcinam potrzebną ilość dyni. Wytnij kawałek dyni wzdłuż podłogi i pokrój warstwy tak grube, jak potrzebuję. W tym przypadku pokroiłem dynię o grubości 1-1, 5 cm.
teraz kładziemy półkola dyni na stole, przecinamy grubą część dyni nożem, cięcie 1,5 cm nie będzie wysiłkiem. Jeśli to konieczne, wyczyść dynię, jeśli są jakieś uszczelki, ale to już małe rzeczy.
i tak dalej. Weź tryb dyni w kostkę i gotuj na średnim ogniu pod pokrywką na oleju roślinnym przez 10 minut .
tryb cebuli w kostkę, trzy marchewki na grubej tarce (mam tarkę do koreańskiej marchewki), świeże grzyby kroimy na talerze (mam mrożone pieczarki, już pokrojone na talerze) wkładamy wszystko na patelnię i smażymy na oleju roślinnym.
wlej nasz pieczeń do dyni, wymieszaj wszystko razem, dodaj bulion grzybowy (mięsny) (często zamrażam nadmiar bulionu w filiżankach śmietany), sól, pieprz i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10-15 minut. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g