Sałatka grzybowa tajemnica

zachwyci Cię prostota i głębia tej grzybowej tajemnicy! Połączenie wszystkich produktów w sałatce, jak to możliwe, daje wyjątkowy smak, który zadziwił mnie i uczynił mnie swoim idolem! Próbowałem gotować tę sałatkę po raz pierwszy i nie żałowałem, nowy smak podobał się wszystkim-delikatny smak mieszanych grzybów (świeżych i marynowanych) zachwycił swoim dodatkiem, te dwa rodzaje grzybów są bardzo połączone, a jajka smażone z grzybami i cebulą wyglądają niecodziennie i estetycznie, ser pokrył wszystko tajemnicą, a śmietana dodała swoją rolę, sałatka jest po prostu super, jak dobra, podobała się wszystkim moim i gościom, bardzo radzę ją ugotować, nie pożałujesz!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 6 g
tłuszcze 53 % 9 g
węglowodany 12 % 2 g
113 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy wszystkie składniki na sałatkę, warzywa, jajka

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pieczarki kroimy w kostkę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebulę również kroimy w kostkę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podsmaż grzyby z cebulą

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ubij jajka i dodaj do grzybów z cebulą, usmaż wszystko razem. Sól do smaku

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Drobno posiekaj marynowane grzyby miodowe

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I dodaj do smażonych grzybów z cebulą

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Koperek, czosnek kroimy i mieszamy ze wszystkimi częściami sałatki

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp tartym serem na wierzchu. Dekorujemy dowolnie

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal / 100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal / 100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Grzyby - 20   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal / 100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal / 100g

Podobne przepisy