skład / składniki
gotowanie krok po kroku
w sposobie gotowania, smaku i zapachu przypomina jajecznicę z pomidorami, tylko zamiast jajek-ciasto.
przystępujemy do gotowania;
smażyć kurkumę i curry w rozgrzanym oleju przez 2-3 sekundy.
dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż na złoty kolor.
dodaj cukinię pokrojoną w kostkę i również usmaż.
Dodaj pomidora pokrojonego losowo.
przykryj wszystko pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
w tym czasie robimy ciasto:
wymieszaj mąkę z wodą i dodaj trochę kurkumy i curry( opcjonalnie)
wracamy do naszych warzyw, należy je posolić i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut
napełnij warzywa ciastem, aby były nim pokryte, możesz trochę wymieszać, aby ciasto znalazło się między warzywami.
jeśli nie posoliłeś ciasta, Posol teraz trochę nasz omlet.
przykryj i smaż przez kolejne 5 minut, aż ciasto się upiecze , podczas gdy powinno pozostać miękkie i lekko klekotane.
pieprz i posyp ziołami
omlet jest gotowy, podajemy na gorąco, dekorując według własnego uznania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g