omlet Wegetariański bez jajek

świetny pomysł na wegetariańskie menu - jak zawsze proste i pyszne! Jest to bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie, odpowiednie zarówno dla wegetarian , jak i osób na czczo lub tych, którzy przestrzegają diety. Kiedy trzymałem Post, chciałem urozmaicić swoje jedzenie, więc kopałem w starych czasopismach, znalazłem taki przepis, ugotowałem i byłem zadowolony, smak jest przyjemny, zapach orientalnych przypraw i przypraw, kolor jest jasny i atrakcyjny.
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 41 % 7 g
węglowodany 53 % 9 g
97 kcal
IG: 56 / 0 / 44

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

w sposobie gotowania, smaku i zapachu przypomina jajecznicę z pomidorami, tylko zamiast jajek-ciasto.
przystępujemy do gotowania;
smażyć kurkumę i curry w rozgrzanym oleju przez 2-3 sekundy.
dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż na złoty kolor.
dodaj cukinię pokrojoną w kostkę i również usmaż.
Dodaj pomidora pokrojonego losowo.
przykryj wszystko pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
w tym czasie robimy ciasto:
wymieszaj mąkę z wodą i dodaj trochę kurkumy i curry( opcjonalnie)
wracamy do naszych warzyw, należy je posolić i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut
napełnij warzywa ciastem, aby były nim pokryte, możesz trochę wymieszać, aby ciasto znalazło się między warzywami.
jeśli nie posoliłeś ciasta, Posol teraz trochę nasz omlet.
przykryj i smaż przez kolejne 5 minut, aż ciasto się upiecze , podczas gdy powinno pozostać miękkie i lekko klekotane.
pieprz i posyp ziołami
omlet jest gotowy, podajemy na gorąco, dekorując według własnego uznania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy