kanapki z bakłażanem z sosem orzechowym

bułki z bakłażanem z orzechami. Proste danie o pikantnym smaku. Ostry smak pikantnej przekąski dobrze nadaje się na świąteczny stół i dobrze zaspokaja pierwszy głód. Wszyscy kochają i gotują bułki z bakłażana, nadziewane różnymi nadzieniami, bardzo lubię orzechy, więc postanowiłem zawinąć nadzienie orzechowe - sos w środku kręgów bakłażana.Kilka razy próbowałem ugotować to danie i wreszcie znalazłem najbardziej odpowiednią opcję dla siebie pod względem zawartości składników.Teraz przedstawiam go Tobie.Na świątecznym stole te kanapki z bułek wyglądają bardzo dobrze.Smak przypomina maślaną masę orzechową, a czosnek nadaje delikatną nić wyrafinowania, zielenie pięknie zabarwiają kolor, a wszystko razem podoba się naszemu żołądkowi. Smacznego!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 3 g
tłuszcze 75 % 27 g
węglowodany 17 % 6 g
262 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
myjemy bakłażany, usuwamy ogony, kroimy w kółka po 1 cm i zalewamy soloną wrzącą wodą przez 5 minut, aby usunąć gorycz.
następnie osusz kubki na ręczniku.
smażyć każde koło po obu stronach na Ras. olej.
gotowanie sosu:
orzech prażony(jestem w piekarniku)
posiekaj warzywa, obierz czosnek, wymieszaj z orzechami i zmiel blenderem na pastę.
dodaj sól, pieprz do smaku, majonez, dobrze wymieszaj w jednorodną masę.
w każdym kręgu bakłażana wkładamy SOS, zwijamy rolkę i układamy na talerzu.
posyp posiekanymi ziołami i schłodź w lodówce.
podawaj na świątecznym stole.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy