grzanki z bochenka z jajkiem, kwaśną śmietaną i czosnkiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
lekko wymieszaj śmietanę, sól, jajka. Zanurz każdy kawałek bochenka w powstałej mieszaninie i rozłóż na dobrze rozgrzanej patelni z olejem roślinnym. Smażyć z obu stron. Jeszcze gorące gotowe grzanki lekko posmaruj zmiażdżonym czosnkiem rozcieńczonym niewielką ilością wody.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g