paszteciki grzybowe ze świeżych lub mrożonych grzybów

soczysty, delikatny i bardzo apetyczny! Rozpieszczaj swoje domowe pyszne!
Rumba-HawanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 4 g
tłuszcze 37 % 13 g
węglowodany 51 % 18 g
194 kcal
IG: 22 / 50 / 28

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

gotuj osobno grzyby i kaszę gryczaną.
pokrój cebulę i usmaż.
wszystko wymieszaj, a następnie zmiel w blenderze lub maszynce do mięsa.
sól
z mięsa mielonego uformuj kotlety, zawiń w panierkę i smaż na rastrze. olej.
do kotletów bardzo smaczny sos pomidorowy lub majonez.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Kasza gryczana (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Ciemna mąka gryczana - 333   kcal/100g
  • Jasna mąka gryczana - 347   kcal/100g
  • Kasza gryczana gotowana - 163   kcal/100g
  • Gryka - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy