kotlety grzybowe ze świeżych lub mrożonych grzybów
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
gotuj osobno grzyby i kaszę gryczaną.
pokrój cebulę i usmaż.
wszystko wymieszaj, a następnie zmiel w blenderze lub maszynce do mięsa.
sól
z mięsa mielonego uformuj kotlety, zawiń w panierkę i smaż na rastrze. olej.
do kotletów bardzo smaczny sos pomidorowy lub majonez.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g