naleśniki na mleku z czerwoną rybą i serem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy gotować od zmieszania składników naczynia-mleka / kefiru, jajka, oleju i mąki. Zagniataj ciasto, unikając tworzenia się grudek. Wlej przegotowaną wodę do przygotowanego ciasta, a następnie wymieszaj. Idealnie powinieneś mieć ciasto, które nie jest zbyt płynne, ale nie zbyt mocne. Po rozlaniu na patelnię ciasto powinno rozprzestrzeniać się na całej jego powierzchni.
upiecz nasze naleśniki z tego ciasta, a następnie przejdź do nadzienia. Pokrój łososia i koperek, a następnie dodaj do twarogu i wymieszaj. Dodaj sól do smaku.
ostatnią rzeczą, którą nam pozostaje, jest napełnienie naleśników świeżym mielonym serem i rybą, a naleśniki ostrożnie owinąć. Podawać najlepiej podgrzane.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g