skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby przygotować danie, nie możemy obejść się bez specjalnego rękawa do pieczenia. Ale zanim go potrzebujemy, zajmiemy się mięsem i marynatą przyszłego kebaba w rękawie.
pokrój wieprzowinę na kawałki. Pozostaw rozmiary kawałków według własnego uznania, ale wskazane jest, aby nie przesadzać. Po tym, jak otrzymaliśmy kilka pięknych kawałków surowej wieprzowiny, starannie je pokonujemy, zawijając je w folię spożywczą. Po-pieprz, sól.
drugim krokiem będzie posypanie przyprawami ubitego mięsa. Najlepiej oczywiście, jeśli mięso jest w misce. Bierzemy pierwszą cebulę, kroimy na kawałki, bez względu na kształt. Potrzebujemy kawałków cebuli, aby stłumić je w mięsie. Więc wieprzowina jest nasycona jego sokami. Proste marynowanie, ale proste. Sok z cebuli dobrze się wchłania, zajmuje około dwóch godzin.
przed zakończeniem marynowania, przez około połowę tego czasu, marynujemy Pozostałe cebule osobno. Kroimy je w półpierścienie. Wkładamy do miski, którą napełniamy wrzącą wodą, octem, sokiem z cytryny, solą i cukrem.
przygotowujemy piekarnik do grilla, podgrzewając go. Wyjmujemy blachę do pieczenia, całkowicie układamy ją specjalnym papierem do pieczenia. Napełnij rękaw marynowaną cebulą. Połóż kawałki mięsa wieprzowego na cebuli i mieszaj. Mocno zawiązujemy rękaw, ale zostawiamy kilka otworów na jego powierzchni. Możesz zrobić je igłą.
zostawiamy Nasze dobre półtorej godziny na przygotowanie. Od czasu do czasu sprawdzaj stan grilla w rękawie. Pod koniec pieczenia kładziemy szaszłyki na dużym talerzu. Ciesz się aromatem i smakiem naszych prac!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g