szaszłyki wieprzowe w marynacie cytrynowo-octowej w rękawie

nowy pomysł na zrobienie pysznego kebaba w domu.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 13 g
tłuszcze 45 % 15 g
węglowodany 15 % 5 g
205 kcal
IG: 40 / 0 / 60

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

aby przygotować danie, nie możemy obejść się bez specjalnego rękawa do pieczenia. Ale zanim go potrzebujemy, zajmiemy się mięsem i marynatą przyszłego kebaba w rękawie.

pokrój wieprzowinę na kawałki. Pozostaw rozmiary kawałków według własnego uznania, ale wskazane jest, aby nie przesadzać. Po tym, jak otrzymaliśmy kilka pięknych kawałków surowej wieprzowiny, starannie je pokonujemy, zawijając je w folię spożywczą. Po-pieprz, sól.

drugim krokiem będzie posypanie przyprawami ubitego mięsa. Najlepiej oczywiście, jeśli mięso jest w misce. Bierzemy pierwszą cebulę, kroimy na kawałki, bez względu na kształt. Potrzebujemy kawałków cebuli, aby stłumić je w mięsie. Więc wieprzowina jest nasycona jego sokami. Proste marynowanie, ale proste. Sok z cebuli dobrze się wchłania, zajmuje około dwóch godzin.

przed zakończeniem marynowania, przez około połowę tego czasu, marynujemy Pozostałe cebule osobno. Kroimy je w półpierścienie. Wkładamy do miski, którą napełniamy wrzącą wodą, octem, sokiem z cytryny, solą i cukrem.

przygotowujemy piekarnik do grilla, podgrzewając go. Wyjmujemy blachę do pieczenia, całkowicie układamy ją specjalnym papierem do pieczenia. Napełnij rękaw marynowaną cebulą. Połóż kawałki mięsa wieprzowego na cebuli i mieszaj. Mocno zawiązujemy rękaw, ale zostawiamy kilka otworów na jego powierzchni. Możesz zrobić je igłą.

zostawiamy Nasze dobre półtorej godziny na przygotowanie. Od czasu do czasu sprawdzaj stan grilla w rękawie. Pod koniec pieczenia kładziemy szaszłyki na dużym talerzu. Ciesz się aromatem i smakiem naszych prac!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy