omlet z tuńczykiem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Drobno posiekaj cebulę.
2. Smażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor.
3. Dodaj tuńczyka do cebuli. Jeśli kawałki są duże, możesz je lekko ugniatać łyżką.
4. Ubij jajka z mlekiem.Dodaj trochę soli.
5. Wlać na patelnię.
6. Gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut.
danie jest gotowe.Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g