omlet z tuńczykiem

Ulubione przez wielu połączenie jarzębiny i jajek w nowej wersji! Bardzo proste i smaczne danie śniadaniowe.
NastiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 10 g
tłuszcze 43 % 10 g
węglowodany 13 % 3 g
142 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij jajka z mlekiem.Dodaj trochę soli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podsmaż cebulę z tuńczykiem

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej jajka z mlekiem na patelnię.Gotuj przez około 10 minut na średnim ogniu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Danie jest gotowe!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego

1. Drobno posiekaj cebulę.
2. Smażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor.
3. Dodaj tuńczyka do cebuli. Jeśli kawałki są duże, możesz je lekko ugniatać łyżką.
4. Ubij jajka z mlekiem.Dodaj trochę soli.
5. Wlać na patelnię.
6. Gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut.
danie jest gotowe.Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy