bakłażan z czosnkiem pod majonezem

bardzo smaczna przekąska i szybko się gotuje!Uratuje przy niespodziewanych gościach.
JuliaBAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 2 g
tłuszcze 50 % 9 g
węglowodany 39 % 7 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

umyj bakłażany, odetnij tyłki. Cienko pokroić. Smażyć na oleju roślinnym z obu stron na złoty kolor. Przełóż czosnek przez czosnek, wymieszaj z majonezem i zanurz w nim bakłażany.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bakłażan - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy