naleśniki żytnie z mlekiem i fruktozą
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij jajka, wlej mleko, dodaj fruktozę, proszek do pieczenia z mąką. Mieszać.
smażyć naleśniki z mąki żytniej na patelni bez oleju(weź patelnię nieprzywierającą).
ciasto okaże się gęste. Na patelni będzie musiał być rozmazany cienką warstwą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Mąka żytnia - 305 kcal/100g
- Fruktoza - 400 kcal/100g