Przekąska Victoria
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj naleśniki. Aby uzyskać zielone naleśniki, musisz ugotować pęczek szpinaku w nieco ponad pół litra wody, ubić blenderem, aż będzie gładki zielony.
Krok 2:
Dodaj jajka, masło, sól, cukier, mąkę. Ubij wszystko i usmaż naleśniki z powstałego ciasta na małym ogniu.
Krok 3:
Do żółtych naleśników użyć wody i na koniec podczas ubijania ciasta dodać przyprawę" kurkuma & quot;.
Krok 4:
Przygotuj nadzienie, w tym celu trzepiemy sery na tarce, dodajemy czosnek i doprawiamy majonezem.
Krok 5:
Posmaruj każdy naleśnik nadzieniem i zwiń w rurkę.
Krok 6:
Rozłóż sajgonki warstwami w szachownicę na talerzu i pięknie udekoruj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g