kotlety z kiełbasą i serem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
drobno posiekaj kiełbasę (kiełbaski), zetrzyj ser, rozbij jedno jajko, dodaj mąkę i śmietanę - wszystko wymieszaj.
nie robimy dużych kotletów, zanurzamy od początku w jajku, a następnie w bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron.
smacznego!
nie robimy dużych kotletów, zanurzamy od początku w jajku, a następnie w bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa"Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g