kotlety ziemniaczano-wątrobowe z wątróbki wołowej
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
posiekaj cebulę blenderem.
pokrój wątrobę wołową na kawałki, dodaj do cebuli i posiekaj.
ugotuj ziemniaki w mundurze, obierz i zetrzyj na grubej tarce.
Połącz wątrobę z ziemniakami, dodaj majonez, jajka, skrobię.
sól, pieprz, dopraw gałką muszkatołową do smaku.
pozostaw mieszaninę na pół godziny.
rozłóż masę wątroby łyżką na gorącej patelni z olejem roślinnym i usmaż kotlety z obu stron.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g