kotlety ziemniaczano-wątrobowe z wątróbki wołowej

oryginalny smak! Mężczyzna będzie zachwycony! Bardzo prosty przepis! Smacznie. Łatwo. Kotlety wątrobowe przygotowane według tego przepisu są bardzo delikatne i przyjemne.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 9 g
tłuszcze 35 % 11 g
węglowodany 35 % 11 g
175 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

posiekaj cebulę blenderem.
pokrój wątrobę wołową na kawałki, dodaj do cebuli i posiekaj.
ugotuj ziemniaki w mundurze, obierz i zetrzyj na grubej tarce.
Połącz wątrobę z ziemniakami, dodaj majonez, jajka, skrobię.
sól, pieprz, dopraw gałką muszkatołową do smaku.
pozostaw mieszaninę na pół godziny.
rozłóż masę wątroby łyżką na gorącej patelni z olejem roślinnym i usmaż kotlety z obu stron.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g

Podobne przepisy