kotlety owsiane z czosnkiem i ziołami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
wymieszaj jajka z mlekiem i zalej płatki tą mieszanką, odstaw na 20-30 minut.
następnie dodaj masę owsianą do mięsa mielonego, dopraw i dokładnie zagniataj mięso mielone (dotknij, poklep, Wrzuć ). Następnie mokrymi rękami formujemy kotlety w bułce tartej i smażymy z obu stron na jasnobrązową skórkę.
następnie przykryj patelnię i gotuj na parze na małym ogniu (wymagane!) kotlety lub dodając wodę lub śmietanę, dusić (aby płatki były dobrze ugotowane na parze)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g