skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Zdejmij skórę z kurczaka.
Krok 3:
Podsmaż grzyby i cebulę.
Krok 4:
Mięso mielone.
Krok 5:
Wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 6:
Nadziewamy naleśniki.
Krok 7:
Faryzujemy kurczaka.
Krok 8:
Posmaruj majonezem lub śmietaną.
Krok 9:
Pieczemy przez około godzinę.
Krok 10:
Można teraz schłodzić pod prasą i podawać.
Krok 11:
Bardzo smaczne!
tutaj czytamy,
jak zdjąć skórę z kurczaka
.
umyj kurczaka, osusz ręcznikami papierowymi.
ostrożnie zdejmij skórę, odetnij ogon, usuń warstwy tłuszczu na zewnątrz. Przytnij Nogi na stawach i wsuń do środka. Przyciąć skrzydła do stawów.
skórę należy ściągnąć z kurczaka jak pończochę. Przetrzyj wnętrze pieprzem i solą i włóż do lodówki.
nadzienie: oddziel mięso od kości, przepuść przez maszynę do mięsa.
drobno posiekaj cebulę, grzyby też.
podsmaż cebulę z solą i pieprzem na maśle do miękkości. Włóż z patelni do naczyń.
na patelni usmażyć grzyby solą i pieprzem, aż płyn odparuje, następnie dodać oleje i smażyć na złoty kolor. Lekko ostudzić.
dodaj grzyby, cebulę, sól, jajko, pieprz do mięsa mielonego. Wymieszaj wszystko.
na każdym naleśniku rozłóż nadzienie o grubości 3-5 mm.posyp startym serem.
Zwiń naleśniki w tuby z nadzieniem do wewnątrz.
bli.umieść nchiki w skórze kurczaka. Odetnij skórę wykałaczkami i zawiąż skrzydła i nogi nitkami, aby uzyskać stabilny kształt.
posmaruj skórę majonezem lub kwaśną śmietaną zmieszaną z wyciśniętym czosnkiem.
umieść nadziewanego kurczaka na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia. Wykonaj nakłucia skóry wykałaczką w kilku miejscach, aby nie pękła.
piec w 180 stopniach przez 60-80 minut.
schłodzić gotowego kurczaka i przenieść na talerz z piersią do góry.
przykryj talerzem, na wierzchu ładunek i do lodówki na noc.
pokrój kurczaka w poprzek na 2 części, a następnie plastry 1,5-2 cm.
udekoruj świeżymi ziołami lub warzywami podczas serwowania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Naleśniki na Rast.olej - 235 kcal/100g
- Naleśniki na oliwie.olej - 200 kcal/100g