grillowane boczniaki z kwaśną śmietaną
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
dobrze umyte grzyby mieszamy ze śmietaną z dodatkiem soli i pieprzu. Śmietanę można zastąpić majonezem, Wiele osób lubi również używać do tego celu oliwy z oliwek. Pozostaw do marynowania na 30-40 minut.
gotuj grzyby na szaszłykach, jeśli grzyby są duże, grilluj na ruszcie, jeśli są małe. Uważnie monitorujemy Gotowanie, aby uniknąć przesuszenia i przypalenia. Nie należy gonić za zbyt dużym upałem, lepiej dłużej gotować grzyby na ogniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g