grillowane boczniaki z kwaśną śmietaną

świeżo zebrane grzyby będą w centrum uwagi na wiejskim stole! Proste i szybkie. Możesz gotować na ognisku, możesz gotować grzyby na grillu. Świetna alternatywa dla zwykłego grilla lub świetny dodatek do niego.
EVGENIUSZAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 58 % 7 g
węglowodany 17 % 2 g
84 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

dobrze umyte grzyby mieszamy ze śmietaną z dodatkiem soli i pieprzu. Śmietanę można zastąpić majonezem, Wiele osób lubi również używać do tego celu oliwy z oliwek. Pozostaw do marynowania na 30-40 minut.

gotuj grzyby na szaszłykach, jeśli grzyby są duże, grilluj na ruszcie, jeśli są małe. Uważnie monitorujemy Gotowanie, aby uniknąć przesuszenia i przypalenia. Nie należy gonić za zbyt dużym upałem, lepiej dłużej gotować grzyby na ogniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy