łatwa sałatka Polanka z kiełbasą
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krok 2:
Rozcięta kiełbasa
Krok 3:
Pokrój cebulę w półpierścienie
Krok 4:
Najpierw usmaż kiełbasę
Krok 5:
Następnie dodał łuk
Krok 6:
Posiekana kapusta pekińska
Krok 7:
Pokrojone rzodkiewki w paski
Krok 8:
Posiekaj kolendrę. Inną nazwą kolendry jest kolendra.
Krok 9:
Pokrój ser na pasek. Wszystko dobrze wymieszano, doprawiono olejem i octem z białego wina.
Krok 10:
Sałatka jest gotowa! Smacznego dla wszystkich!
dokładnie umyj kapustę pekińską, rzodkiewkę, kolendrę.
pokrój kiełbasę w paski, usmaż.Podczas smażenia kiełbasy obierz małą cebulę, pokrój w półpierścienie. Cebulę podsmażyć razem z kiełbasą bardzo lekko. Gdy kiełbasa z cebulą będzie gotowa, wyrzuć wszystko na sito lub ręcznik papierowy, aby cały nadmiar tłuszczu zniknął.
posiekaj kapustę pekińską i kolendrę.
rzodkiewki i ser Mozzarella pokroić w paski.
zbierz wszystko w jednej misce i dobrze wymieszaj.
dopraw sałatkę solą, olejem i octem z białego wina do smaku. Tylko nie przesadzaj z octem, dodaję 1 łyżeczkę.
sałatka jest gotowa! Smacznego dla wszystkich!
pokrój kiełbasę w paski, usmaż.Podczas smażenia kiełbasy obierz małą cebulę, pokrój w półpierścienie. Cebulę podsmażyć razem z kiełbasą bardzo lekko. Gdy kiełbasa z cebulą będzie gotowa, wyrzuć wszystko na sito lub ręcznik papierowy, aby cały nadmiar tłuszczu zniknął.
posiekaj kapustę pekińską i kolendrę.
rzodkiewki i ser Mozzarella pokroić w paski.
zbierz wszystko w jednej misce i dobrze wymieszaj.
dopraw sałatkę solą, olejem i octem z białego wina do smaku. Tylko nie przesadzaj z octem, dodaję 1 łyżeczkę.
sałatka jest gotowa! Smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cervelat - 425 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g