Łatwa sałatka Polanka z kiełbasą

dla tych, którzy lubią zdrowe odżywianie i... kiełbasę! Łatwa sałatka Polanka z kiełbasą jest szybka i smaczna.
IrashkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 9 g
tłuszcze 59 % 19 g
węglowodany 13 % 4 g
219 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozcięta kiełbasa

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w półpierścienie

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Najpierw usmaż kiełbasę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodał łuk

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posiekana kapusta pekińska

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrojone rzodkiewki w paski

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posiekaj kolendrę. Inną nazwą kolendry jest kolendra.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój ser na pasek. Wszystko dobrze wymieszano, doprawiono olejem i octem z białego wina.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Sałatka jest gotowa! Smacznego dla wszystkich!

dokładnie umyj kapustę pekińską, rzodkiewkę, kolendrę.
pokrój kiełbasę w paski, usmaż.Podczas smażenia kiełbasy obierz małą cebulę, pokrój w półpierścienie. Cebulę podsmażyć razem z kiełbasą bardzo lekko. Gdy kiełbasa z cebulą będzie gotowa, wyrzuć wszystko na sito lub ręcznik papierowy, aby cały nadmiar tłuszczu zniknął.
posiekaj kapustę pekińską i kolendrę.
rzodkiewki i ser Mozzarella pokroić w paski.
zbierz wszystko w jednej misce i dobrze wymieszaj.
dopraw sałatkę solą, olejem i octem z białego wina do smaku. Tylko nie przesadzaj z octem, dodaję 1 łyżeczkę.
sałatka jest gotowa! Smacznego dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cervelat - 425   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g

Podobne przepisy