ryba w cieście piwno-musztardowym

piwo to świetne rozwiązanie na chrupkość. Niespodziewanie? chrupiąca skórka i soczysta ryba Niezwykle soczyste i smaczne, a dzięki ciastu piwno-musztardowemu-również niezwykle aromatyczne
AntZ4Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 11 g
tłuszcze 41 % 15 g
węglowodany 30 % 11 g
265 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
1. Wymieszaj mąkę, sól, przyprawy
2. Wbij jajko, dodaj 2 łyżki. l musztarda i napełnij piwem. Dokładnie ubij trzepaczką, aż będzie gładka
3. Połóż pokrojony filet rybny na ręczniku i pozwól mu lekko wyschnąć. Sól i pieprz
4. Zwiń w oddzielnie posypanej mące
5. Maczamy w sosie piwno-musztardowym
6. Rozgrzej olej (głębokość 5 cm) i wrzuć tam kawałek ryby. W zależności od wielkości kawałka trzymamy od 3 do 5-7 minut na stronę. Wyjmować
7. Pozwól, aby nadmiar oleju spłynął. Gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal / 100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy