ryba w cieście piwno-musztardowym
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Wymieszaj mąkę, sól, przyprawy
2. Wbij jajko, dodaj 2 łyżki. l musztarda i napełnij piwem. Dokładnie ubij trzepaczką, aż będzie gładka
3. Połóż pokrojony filet rybny na ręczniku i pozwól mu lekko wyschnąć. Sól i pieprz
4. Zwiń w oddzielnie posypanej mące
5. Maczamy w sosie piwno-musztardowym
6. Rozgrzej olej (głębokość 5 cm) i wrzuć tam kawałek ryby. W zależności od wielkości kawałka trzymamy od 3 do 5-7 minut na stronę. Wyjmować
7. Pozwól, aby nadmiar oleju spłynął. Gotowe!
2. Wbij jajko, dodaj 2 łyżki. l musztarda i napełnij piwem. Dokładnie ubij trzepaczką, aż będzie gładka
3. Połóż pokrojony filet rybny na ręczniku i pozwól mu lekko wyschnąć. Sól i pieprz
4. Zwiń w oddzielnie posypanej mące
5. Maczamy w sosie piwno-musztardowym
6. Rozgrzej olej (głębokość 5 cm) i wrzuć tam kawałek ryby. W zależności od wielkości kawałka trzymamy od 3 do 5-7 minut na stronę. Wyjmować
7. Pozwól, aby nadmiar oleju spłynął. Gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal / 100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g