kotlety pangasius

soczyste i delikatne placki rybne w pośpiechu. Szybki, smaczny, łatwy i prosty. Cóż, bardzo lubię tę rybę pangasius, każde danie z niej jest arcydziełem! Tym razem ugotowałem kotlety, jak mówią, w pośpiechu. Pangasius-tłusta ryba, delikatne mięso. dlatego kotlety są soczyste. rozpływają się w ustach.. a przygotowanie jest proste i łatwe.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 12 g
tłuszcze 20 % 5 g
węglowodany 32 % 8 g
125 kcal
IG: 13 / 75 / 13

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
przekręć filet z pangi w maszynce do mięsa.
następnie przekręć cebulę.
chleb namoczyć w mleku i też przekręcić.
wymieszaj wszystko.
posolić do smaku powstałe mięso mielone.
dodaj jajko i mąkę.
ponownie mieszaj, aż będzie gładka.
zrób kotlety z mięsa mielonego i usmaż je na dobrze rozgrzanej patelni, z dodatkiem oleju roślinnego, aż po obu stronach pojawi się złoty kolor

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Pangasius - 89   kcal/100g

Podobne przepisy