skład / składniki
gotowanie krok po kroku
w naszej rodzinie zwyczajowo zbiera się kiszoną kapustę na zimę w ogromnych ilościach. Z tego powodu musisz wymyślić i poszukać wszystkich nowych przepisów na gotowanie z tą sałatką.
ponieważ nie chcesz spędzać dużo czasu w kuchni, wszystkie przepisy z kiszoną kapustą są bardzo łatwe do przygotowania i wcale nie odwracają uwagi od innych prac domowych.
mięso umyte w wodzie kroimy w paski o małej grubości.
umyte ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
posiekaj obraną cebulę dość drobno i usmaż w oleju roślinnym, a następnie dodaj posiekane mięso do cebuli.
smażyć przez dziesięć minut.
w tym samym czasie smażyć pokrojone ziemniaki na osobnej patelni.
następnie dodaj kiszoną kapustę wyciśniętą z soku do ziemniaków i wymieszaj.
po chwili łączymy mięso i cebulę z ziemniakami i kapustą.
dodaj przyprawy i sól do swoich upodobań, wymieszaj i pozostaw na wyłączonym palniku na 10 minut.
danie należy podawać na gorąco, opcjonalnie ozdobione drobno posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g