skład / składniki
metoda gotowania
bierzemy mieloną wieprzowinę i wołowinę(mielę mięso dwukrotnie). Teraz również dwa razy mielimy ziemniaki, cebulę, czosnek i kawałek chleba (namoczonego w mleku lub wodzie) 
wymieszaj wszystko, dodaj sól, pieprz, jajka (zobacz, czy mięso mielone nie jest płynne, a teraz skórka, dodaj cukier.
(do mięsa mielonego zawsze dodawaj cukier (na 1 kg mielonego łyżki stołowej. Twoje kotlety, bielaki, chebureki i inne produkty z masy kotletowej zawsze będą bardzo soczyste. Włóż mięso mielone, a także główne przyprawy (sól, pieprz), suchy seler - poprawia smak mięsa.)
ok, 5 minut dotknij mielonego mięsa.
formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej z orzechami (rozgnieść orzechy wałkiem do ciasta i połączyć z bułką tartą) kotlety są bardzo smaczne i soczyste. Spróbuj tego bardzo smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g