kotlet wieprzowy z kością pieczony w folii

sprawdzone!!! Droga do serca mężczyzny to pyszne pieczone kotlety. Łatwe, szybkie i smaczne ! Najbardziej lubię z serem Gouda
TatyanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 13 g
tłuszcze 62 % 23 g
węglowodany 3 % 1 g
259 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do robienia kotletów z kością.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do przygotowania tego dania potrzebujemy więcej folii. Oderwij folię lub Wytnij potrzebny rozmiar.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Majonez kapie na przygotowaną folię pośrodku

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na majonezie kładziemy na nim nasze mięso, najpierw kotlety na kości muszą być solone i pieprzowe po obu stronach. Możesz użyć dowolnych przypraw, na przykład ziół prowansalskich, majeranku. oregano itp.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój pomidory w plasterki. Na kotlecie kładziemy kilka kółek pomidora.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ser zetrzeć na drobnej tarce, przykryć startym serem

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ponownie kapiemy trochę majonezu na ser.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Łączymy końce folii, aby mięso było całkowicie zamknięte. Przygotowane w ten sposób mięso wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 40-60 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po wyjęciu z piekarnika ostrożnie rozwiń folię. Lepiej podawać ze świeżymi ziołami. Smacznego !!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal / 100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal / 100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal / 100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy