kotlety z serca kurczaka z wątróbką

rozpieszczaj męża po ciężkim dniu pysznymi i bardzo satysfakcjonującymi kotletami! Dla miłośników ciasta wątrobowego jest to opcja: Posmaruj każdy kotlet majonezem i połóż smażoną cebulę i marchewkę na wierzchu. Mmmmmm cóż, okazuje się bardzo smaczny!!! :)))
NineliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 10 g
tłuszcze 17 % 4 g
węglowodany 39 % 9 g
111 kcal
IG: 78 / 0 / 22

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Zmiel podroby, ziemniaki, cebulę i marchewkę przez maszynę do mięsa lub kombajn. 2. Dodaj jajko, mąkę, sól, przyprawy.
3. Dobrze wymieszaj wszystko
4. Smażyć kotlety, nakładając łyżką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Serce z kurczaka - 159   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy