kotlety z serca kurczaka z wątróbką
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Zmiel podroby, ziemniaki, cebulę i marchewkę przez maszynę do mięsa lub kombajn. 2. Dodaj jajko, mąkę, sól, przyprawy.
3. Dobrze wymieszaj wszystko
4. Smażyć kotlety, nakładając łyżką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g