takie zamknięte kanapki są wygodne do zabrania na przekąskę – nie są trudne do spakowania, nie zajmują dodatkowej przestrzeni. Odpowiednie wypieki: chleb kwadratowy lub tostowy. Jeśli pokroisz kwadraty na dwa trójkąty, otrzymasz popularną kanapkę klubową. Dobry bochenek lub bagietka & ndash; z jednej strony plastry można opiekać. Okrągła bułka lub bajgiel cięty wzdłuż – są również odpowiednie, ale warto wziąć pod uwagę warstwowanie, objętość, trudniej będzie ugryźć.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
chleb | 254 | 7.6 | 0.8 | 49.2 |
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
pomidory | 23 | 1.1 | 0.2 | 3.8 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
musztarda | 417 | 5 | 40 | 10 |
gotowy produkt można przymocować szpikulcem pośrodku. Różne kuchnie narodowe świata mają własne odmiany zamkniętych kanapek. W amerykańskim & ndash; są to hamburgery, hot dogi i hamburgery. We francuskim & ndash; Croc-Monsieur. We Włoszech & ndash; panini. Doner Kebab & ndash; w Turcji. Ban-Mi w Wietnamie. Nie ma ograniczeń co do nadzienia, możesz rozłożyć dowolne produkty do smaku i nie martw się, że nie utrzymają się na powierzchni, ponieważ nadzienie zostanie ubite dodatkowym kawałkiem chleba na wierzchu. Typowe składniki: wszelkie miękkie warzywa, zioła, mięso i wędliny, twardy lub miękki ser – posiekane lub stopione, marynowane krążki cebuli, smażone, solone lub wędzone ryby.