skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kanapkę z serem? Przygotuj jedzenie. Zrobię jedną kanapkę, przyniosę jej proporcje. Wybierz ser wysokiej jakości, naturalny i dobrze się topi. To jest główny warunek. A co to będzie-to zależy od Twojego uznania. Możesz wziąć kawałek i zetrzeć go, możesz użyć gotowego cięcia lub samemu pokroić ser. W klasycznym przepisie gotuje się z cheddarem. Nawet ser topiony jest w porządku, ten w talerzach.
Krok 2:
Chleb w klasycznym przepisie jest brany na tosty, tak jak mój. Ale ogólnie takie kanapki można gotować nawet z bochenkiem. Odpowiednie są zarówno odmiany białe, jak i pełnoziarniste, Nie wiem, jak to zrobić z żytem, nie próbowałem. Wyjmij masło z lodówki wcześniej, aby stało się miękkie. Weź produkt wysokiej jakości, bez tłuszczów roślinnych. Posmaruj oba kawałki chleba masłem po jednej stronie.
Krok 3:
Umieść patelnię na małym ogniu. Mam nieprzywierającą powłokę i grube dno. Umieść łyżkę masła na patelni. Rozpuść go. Zawsze dodaję trochę oleju roślinnego do masła, wtedy nie pali się podczas smażenia.
Krok 4:
Połóż jeden kawałek chleba masłem do dołu na patelni. Połóż na nim ser, starty lub w plasterki. Przykryj patelnię pokrywką, zrób najmniejszy ogień. Poczekaj, aż ser zacznie się topić.
Krok 5:
Kiedy tak się stanie, przykryj go drugim kawałkiem, ale już umieść go olejem do góry. Lekko dociśnij kawałek szpatułką do góry, aby ser przykleił się do chleba.
Krok 6:
Sprawdź kawałek chleba, który leży na patelni-jeśli się zarumieni, ostrożnie odwróć kanapkę i usmaż ją do tego samego stanu po drugiej stronie. Nie dodawaj ognia, olej szybko zaczyna się palić. Wyjmij gotową kanapkę z patelni i podawaj natychmiast, gdy ser jest gorący.
Krok 7:
Jeśli użyłeś chleba tostowego, pokrój kanapkę po przekątnej na dwie części-tak podaje się klasyczną kanapkę. Smacznego!
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Chleb "darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal / 100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal / 100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal / 100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g