skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Aby przygotować serniki z masy twarogowej, potrzebujemy: masy twarogowej (z rodzynkami, suszonymi morelami lub zwykłą wanilią bez dodatków); mąka i olej roślinny do smażenia.
Krok 2:
Opłucz rodzynki, zalej wrzątkiem i pozostaw na 10-15 minut, aby rodzynki Puchły i zmiękły. Następnie spuść wodę z rodzynek. Dodałem rodzynki do serników, ponieważ miałem masę twarogową bez dodatków, ale chciałem z rodzynkami. Jeśli masz masę twarogową z rodzynkami, nie musisz jej dodawać.
Krok 3:
Włóż masę twarogową i rodzynki do miski. Możesz dodać cukier, jeśli masa twarogowa nie jest bardzo słodka. Nie dodałam, żeby nie przesadzić serników.
Krok 4:
Przesiej mąkę i Dodaj części do masy twarogowej, mieszając za każdym razem, aż będzie gładka. Mąka może potrzebować trochę więcej lub trochę mniej w zależności od wilgotności twarogu. Spójrz na konsystencję. Masa powinna lekko, bardzo lekko przylegać do rąk, ale nie powinna być zbyt ciasna i zatkana mąką. Jeśli jest więcej mąki niż to konieczne, serniki okażą się zbyt gęste.
Krok 5:
Z powstałej masy uformuj równy pulchny Pasek.
Krok 6:
Zwiń go w mąkę ze wszystkich stron.
Krok 7:
Pokrój powstały pasek na identyczne kawałki. Z każdego kawałka ciasta uformuj równe serniki tej samej wielkości.
Krok 8:
Zwiń każdy sernik w mące.
Krok 9:
Na patelni rozgrzej olej roślinny. Smaż na nim serniki z obu stron przez 3-5 minut, aż pojawi się złoty kolor.
Krok 10:
Podawaj serniki ze śmietaną, miodem lub skondensowanym mlekiem. Smacznego!
masa twarogowa to popularny produkt mleczny zawierający twaróg. Oprócz tego dodaje się tam masło, śmietanę lub śmietanę, cukier lub mleko skondensowane. Jest też masa z rodzynkami, suszonymi morelami, wiśniami, wanilią lub kawałkami czekolady.
produkcja rozpoczyna się od tradycyjnego wytwarzania twarogu przez zakwas. Po tym, jak zwykły twaróg jest gotowy, uzupełnia się go różnymi dodatkami, wszystko dokładnie miesza się w specjalnym urządzeniu. Następnie masa jest formowana i pakowana. Produkt wysokiej jakości powinien zawierać twaróg, masło, śmietanę i cukier. Nie powinno być żadnych szkodliwych dodatków w postaci aromatów i barwników. Pozbawieni skrupułów producenci mogą zastąpić wysokiej jakości masło tanią i nieprzydatną palmą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g