serniki z masy twarogowej z rodzynkami

bardzo szybkie serniki z twarogu na śniadanie. W dziale produktów mlecznych często można znaleźć masę twarogową. Najczęściej jest pobierany dla dzieci, ponieważ jest już słodki i zawiera suszone owoce. Masę zjada się na śniadanie lub przygotowuje z niej serniki.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 13 g
tłuszcze 32 % 14 g
węglowodany 39 % 17 g
242 kcal
IG: 0 / 38 / 63

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Aby przygotować serniki z masy twarogowej, potrzebujemy: masy twarogowej (z rodzynkami, suszonymi morelami lub zwykłą wanilią bez dodatków); mąka i olej roślinny do smażenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Opłucz rodzynki, zalej wrzątkiem i pozostaw na 10-15 minut, aby rodzynki Puchły i zmiękły. Następnie spuść wodę z rodzynek. Dodałem rodzynki do serników, ponieważ miałem masę twarogową bez dodatków, ale chciałem z rodzynkami. Jeśli masz masę twarogową z rodzynkami, nie musisz jej dodawać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż masę twarogową i rodzynki do miski. Możesz dodać cukier, jeśli masa twarogowa nie jest bardzo słodka. Nie dodałam, żeby nie przesadzić serników.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przesiej mąkę i Dodaj części do masy twarogowej, mieszając za każdym razem, aż będzie gładka. Mąka może potrzebować trochę więcej lub trochę mniej w zależności od wilgotności twarogu. Spójrz na konsystencję. Masa powinna lekko, bardzo lekko przylegać do rąk, ale nie powinna być zbyt ciasna i zatkana mąką. Jeśli jest więcej mąki niż to konieczne, serniki okażą się zbyt gęste.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Z powstałej masy uformuj równy pulchny Pasek.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zwiń go w mąkę ze wszystkich stron.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój powstały pasek na identyczne kawałki. Z każdego kawałka ciasta uformuj równe serniki tej samej wielkości.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zwiń każdy sernik w mące.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny. Smaż na nim serniki z obu stron przez 3-5 minut, aż pojawi się złoty kolor.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podawaj serniki ze śmietaną, miodem lub skondensowanym mlekiem. Smacznego!

masa twarogowa to popularny produkt mleczny zawierający twaróg. Oprócz tego dodaje się tam masło, śmietanę lub śmietanę, cukier lub mleko skondensowane. Jest też masa z rodzynkami, suszonymi morelami, wiśniami, wanilią lub kawałkami czekolady.

produkcja rozpoczyna się od tradycyjnego wytwarzania twarogu przez zakwas. Po tym, jak zwykły twaróg jest gotowy, uzupełnia się go różnymi dodatkami, wszystko dokładnie miesza się w specjalnym urządzeniu. Następnie masa jest formowana i pakowana. Produkt wysokiej jakości powinien zawierać twaróg, masło, śmietanę i cukier. Nie powinno być żadnych szkodliwych dodatków w postaci aromatów i barwników. Pozbawieni skrupułów producenci mogą zastąpić wysokiej jakości masło tanią i nieprzydatną palmą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g

Podobne przepisy