kanapki z tuńczykiem i serem

szybkie, proste i satysfakcjonujące śniadanie lub przekąska! Kanapki z tuńczykiem i serem to świetna opcja na smaczne i pożywne danie, którego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Połączenie ryb i warzyw sprawia, że jest zdrowy, a smażenie jest apetyczne i bardzo smaczne!
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 12 g
tłuszcze 39 % 12 g
węglowodany 23 % 7 g
186 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kanapki kanapki z tuńczykiem i serem? Przygotuj jedzenie. Weź dowolny chleb-wystarczy biały, żytni, pełnoziarnisty. Na jedną kanapkę potrzebujesz dwóch kawałków. Mam zwykły Bochenek. Wybierz tuńczyka w puszkach we własnym soku, aby kompozycja zawierała tylko ryby i sól. Wyjmij masło z lodówki wcześniej, aby zmiękło.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zielenina zrobi wszystko-koperek, pietruszka, szczypiorek. Umyj, osusz i drobno posiekaj, odrywając grube łodygi.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj pomidora, osusz i pokrój w kółka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Spuść płyn ze słoika i przenieś rybę do miski. Rozgnieć widelcem do stanu pasztetu. Dodaj tam majonez i musztardę. Lepiej jest wziąć musztardę, która nie jest ostra, smaczna, mam ją z ziarnami. Dodaj zielenie. Dobrze wymieszaj pastę z tuńczyka. Do smaku można dodać posiekaną czerwoną cebulę, sok z cytryny, gotowane jajko.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź kawałek chleba. Rozłóż na nim sałatkę z tuńczyka w dość grubej warstwie. Na wierzch połóż kilka kółek pomidora.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż ser na pomidorze. Mam twardy ser w plasterkach, zwykły można zetrzeć na grubej tarce. Rozłóż drugą kromkę chleba z jednej strony miękkim masłem. Potrzebujesz bardzo cienkiej warstwy, aby kanapka usmażyła się na skórce. Przykryj kanapkę stroną do góry. Odwróć kanapkę i posmaruj dolny kawałek masłem w ten sam sposób. Podobnie przygotuj drugą kanapkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozgrzej patelnię na małym ogniu. Połóż na nim kanapki. Smaż je na złoty kolor, a następnie odwróć na drugą stronę. Przykryj patelnię pokrywką i poczekaj, aż ser się stopi. Wyjmij kanapki z patelni i podawaj natychmiast.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podczas serwowania możesz przeciąć kanapki na pół, aby wygodniej było je jeść. Smacznego!

wstrząśnij puszką przed zakupem. Im więcej płynu, tym mniej ryb.

pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.

ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal / 100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal / 100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal / 100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Chleb "darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal / 100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal / 100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal / 100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy