skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oczyść kawior z folii.
Krok 2:
Rozbij jajko do miski i dokładnie wymieszaj kawior z jajkiem. Powinna uzyskać jednorodną masę.
Krok 3:
Dodaj bułkę tartą i ponownie wszystko dokładnie wymieszaj. Posolić. Możesz dodać ulubione zioła.
Krok 4:
Dodaj mleko
Krok 5:
Na patelni rozgrzej olej roślinny i łyżką wynikową nie gęste ciasto.
Krok 6:
Usmaż tortille z obu stron. Nadmiar oleju można usunąć, układając tortille na papierowych serwetkach. Okazuje się bujne placki-naleśniki.
dzisiaj gotowałem rybę i został mi kawior do użycia.
i postanowiłem zrobić tortille z kawiorem.
Jaka ryba? - Witlinek & nbsp;najtańsza ryba w naszych sklepach.
i ogólnie możesz użyć dowolnego niesolonego kawioru.
sam robię bułkę tartą z resztek chleba i bułki.
okazuje się, że jest o wiele bardziej opłacalny niż kupowanie w sklepie. Po pierwsze, wiesz, który chleb, po drugie-tańszy.
więc zaczynam gotować. Ilość produktów według własnego uznania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Kawior karpia - 179 kcal/100g