skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie potrzebne produkty. Weź dowolną część wieprzowiny: szynka lub łopatka są odpowiednie dla miłośników mięsa & quot; suchy & quot; lub szyja lub mostek dla miłośników mięsa z tłuszczem. Możesz nawet wziąć nie wieprzowinę, ale na przykład wołowinę lub cielęcinę. Warzywa świeże sezonowe
Krok 2:
Dobrze umyj mięso, osusz i pokrój w cienkie paski.
Krok 3:
Wlej sos sojowy do mięsa. Zwróć szczególną uwagę na wybór sosu sojowego. Teraz w sklepach jest wiele tanich egzemplarzy tego produktu, ale nie goń za niską ceną - kup sos sojowy tylko naturalnie ugotowany. Jeszcze lepiej, jeśli znajdziesz sos sojowy, który pasuje bezpośrednio do marynaty.
Krok 4:
Z cytryny potrzebujemy tylko soku, więc możesz wziąć gotowy sok z cytryny wyprodukowany fabrycznie. Jeśli wyciskasz sok bezpośrednio z cytryny, najpierw umyj cytrynę bardzo gorącą wodą-w ten sposób da więcej soku i użyj małego sita, aby nasiona nie dostały się do marynaty.
Krok 5:
Dodaj posiekany czosnek. Przepuściłem go przez prasę, ale możesz zetrzeć goździki na drobnej tarce lub posiekać nożem.
Krok 6:
Wymieszaj i pozostaw mięso do marynowania przez 15 minut.
Krok 7:
Na patelni rozgrzej olej roślinny. Może to być dowolna roślina, ale ponieważ będziemy na niej smażyć, olej musi być rafinowany, aby nie przypalić się na patelni. Dodaj mięso bez marynaty (zachowaj marynatę) i smaż na średnim ogniu, aż będzie do połowy ugotowane, około 7 minut. Następnie wyjmij mięso z patelni.
Krok 8:
Obierz warzywa, pokrój marchewkę i paprykę w paski, cebulę w pierścienie lub półpierścienie.
Krok 9:
Umieść warzywa na tej samej patelni.
Krok 10:
I smaż przez około 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 11:
Włóż mięso na patelnię.
Krok 12:
Wlej marynatę.
Krok 13:
Pieprz. Wszystko wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez około 7 minut, aż mięso będzie całkowicie ugotowane.
Krok 14:
Podawaj mięso z warzywami od razu, gdy danie jest gorące. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g