mięso Tajskie z warzywami

pieczone warzywa z kawałkami wieprzowiny po tajsku! Pikantne pieczone kawałki wieprzowiny z aromatycznymi warzywami to pikantne danie dla całej rodziny. Wykonane z dostępnych produktów. Ale takie danie z pewnością doda smaku twojemu posiłkowi! Radzę gotować!
Natalia CybulskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 7 g
tłuszcze 53 % 17 g
węglowodany 25 % 8 g
192 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie potrzebne produkty. Weź dowolną część wieprzowiny: szynka lub łopatka są odpowiednie dla miłośników mięsa & quot; suchy & quot; lub szyja lub mostek dla miłośników mięsa z tłuszczem. Możesz nawet wziąć nie wieprzowinę, ale na przykład wołowinę lub cielęcinę. Warzywa świeże sezonowe

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze umyj mięso, osusz i pokrój w cienkie paski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej sos sojowy do mięsa. Zwróć szczególną uwagę na wybór sosu sojowego. Teraz w sklepach jest wiele tanich egzemplarzy tego produktu, ale nie goń za niską ceną - kup sos sojowy tylko naturalnie ugotowany. Jeszcze lepiej, jeśli znajdziesz sos sojowy, który pasuje bezpośrednio do marynaty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Z cytryny potrzebujemy tylko soku, więc możesz wziąć gotowy sok z cytryny wyprodukowany fabrycznie. Jeśli wyciskasz sok bezpośrednio z cytryny, najpierw umyj cytrynę bardzo gorącą wodą-w ten sposób da więcej soku i użyj małego sita, aby nasiona nie dostały się do marynaty.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj posiekany czosnek. Przepuściłem go przez prasę, ale możesz zetrzeć goździki na drobnej tarce lub posiekać nożem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj i pozostaw mięso do marynowania przez 15 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny. Może to być dowolna roślina, ale ponieważ będziemy na niej smażyć, olej musi być rafinowany, aby nie przypalić się na patelni. Dodaj mięso bez marynaty (zachowaj marynatę) i smaż na średnim ogniu, aż będzie do połowy ugotowane, około 7 minut. Następnie wyjmij mięso z patelni.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Obierz warzywa, pokrój marchewkę i paprykę w paski, cebulę w pierścienie lub półpierścienie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść warzywa na tej samej patelni.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    I smaż przez około 5 minut, ciągle mieszając.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż mięso na patelnię.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wlej marynatę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pieprz. Wszystko wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez około 7 minut, aż mięso będzie całkowicie ugotowane.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Podawaj mięso z warzywami od razu, gdy danie jest gorące. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g

Podobne przepisy