kanapka z boczkiem i serem z grilla
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystko jest niezwykle proste! Posmaruj jedną kromkę chleba majonezem (lub sosem pomidorowym), a drugą musztardą. Następnie na chlebie kładziemy starty ser, boczek, pomidor, paprykę, ponownie ser i przykrywamy drugą kromką chleba. Ser potrzebuje dużo, więc nie żałuj! Następnie smażymy z obu stron, mam grill, po prostu dociskam kanapkę i sama się smaży. I możesz usmażyć go na suchej patelni, naciskając szpatułką, aby nadać bardziej płaski kształt.
przygotowałem wiele wariantów różnych kanapek i dlatego polecam wziąć chleb tosterowy do przygotowania, ponieważ tylko z nim można osiągnąć idealny kształt i smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g