przekąska na 23 lutego granat-cytryna

faceci, na linię ognia! Uderz przeciwnika granatem przeciwpiechotnym. Majstrować długo, ale wygląda fajnie.
MagnagoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 4 g
tłuszcze 31 % 9 g
węglowodany 55 % 16 g
164 kcal
IG: 31 / 69 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw zrozummy, co zamierzamy naśladować. Tak wygląda granat przeciwpiechotny - "cytryna". To nie jest nowoczesna konstrukcja, ale rok 1915, za to wszystko jest dobrze widoczne. Ma kształt cytryny, 4 rzędy & quot; Warcaby & quot; po 8 w jednym pierścieniu, a także czubek głowy i rączkę. Oto te Warcaby, które przedstawimy za pomocą oleju. Miałem czarne oliwki odmiany Kalamata, są długie,więc uparcie miałem tylko 3 rzędy. To właśnie wpływa na liczbę oliwek

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Składniki nadzienia są naturalnie bardzo zmienne. Najważniejsze jest to, że pod ręką jest balajan i oliwki bez pestek

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój bakłażana w pierścienie o szerokości 6-7 centymetrów. Z prostych pierścieni bardzo cienko odcinamy skórę i zachowujemy ją-posłuży ona do wykonania & quot; uchwytów & quot; naszych & quot; cytryn"

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Miąższ bakłażana kroimy w małe kostki (starałam się zrobić bok około 5 mm)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź jajko, wymieszaj je z okruchami bakłażana i marynuj przez godzinę. Dzięki Shura za pomysł, jest to niezawodny sposób na odstawienie bakłażana do picia podczas smażenia olej. Kto nie ma problemu z nadmiarem oleju w naczyniu, może obejść się bez tego kroku, ale wtedy będzie potrzebował więcej oleju do smażenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podczas marynowania bakłażana mamy czas na wykonanie wszystkich innych czynności przygotowawczych. Pokrój chleb na kawałki o grubości około 1 cm

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smażymy go prawie do & quot; przypalenia"

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Drobno posiekaj orzechy

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Drobno posiekaj czosnek (kto chce, może przepchnąć czosnek, zwiększy to ostrość potrawy)

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Grubo posiekaj zieleninę

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Drobno posiekaj cebulę

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Podsmaż cebulę na 1 łyżce oleju do zrumienienia

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pokrój oliwki na połówki wzdłuż

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wytnij kwadraty ze skóry bakłażana; jeśli to konieczne, zeskrob resztki miazgi wewnątrz nożem, aby skóra stała się plastyczna

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Złóż skórkę bakłażana w rurki

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    I naprawiamy je wykałaczką, odłamujemy nadmiar; Uchwyty są naturalnie niejadalne, służą tylko do dekoracji

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Do tego momentu bakłażan prawdopodobnie się marynuje. Smażyć na pozostałym oleju, aż będzie brązowy. Jednocześnie bakłażan naturalnie znacznie zmniejszy swoją objętość.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki z bakłażanem, z wyjątkiem oliwek i skórek bakłażana, i pozostaw ciepłą mieszaninę do ostygnięcia na 20 minut

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Podziel mieszaninę na około 5 części, uformuj coś w rodzaju połówki granatu-cytryny, odpowiednio zmiksuj masę w dłoniach i połóż ją na grzance Chlebowej

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Odetnij nadmiar chleba (potrzebujesz noża z ostrą końcówką, z zaokrągloną, będzie to bardzo niewygodne)

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Wsuwamy między nadzienie a tosty & quot; rączkę & quot; granaty

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Układamy z oliwek "Warcaby" i bardzo dokładnie zaciskamy powstały & quot; pół-granat & quot; dłonią. Gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g

Podobne przepisy