skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw zrozummy, co zamierzamy naśladować. Tak wygląda granat przeciwpiechotny - "cytryna". To nie jest nowoczesna konstrukcja, ale rok 1915, za to wszystko jest dobrze widoczne. Ma kształt cytryny, 4 rzędy & quot; Warcaby & quot; po 8 w jednym pierścieniu, a także czubek głowy i rączkę. Oto te Warcaby, które przedstawimy za pomocą oleju. Miałem czarne oliwki odmiany Kalamata, są długie,więc uparcie miałem tylko 3 rzędy. To właśnie wpływa na liczbę oliwek
Krok 2:
Składniki nadzienia są naturalnie bardzo zmienne. Najważniejsze jest to, że pod ręką jest balajan i oliwki bez pestek
Krok 3:
Pokrój bakłażana w pierścienie o szerokości 6-7 centymetrów. Z prostych pierścieni bardzo cienko odcinamy skórę i zachowujemy ją-posłuży ona do wykonania & quot; uchwytów & quot; naszych & quot; cytryn"
Krok 4:
Miąższ bakłażana kroimy w małe kostki (starałam się zrobić bok około 5 mm)
Krok 5:
Weź jajko, wymieszaj je z okruchami bakłażana i marynuj przez godzinę. Dzięki Shura za pomysł, jest to niezawodny sposób na odstawienie bakłażana do picia podczas smażenia olej. Kto nie ma problemu z nadmiarem oleju w naczyniu, może obejść się bez tego kroku, ale wtedy będzie potrzebował więcej oleju do smażenia.
Krok 6:
Podczas marynowania bakłażana mamy czas na wykonanie wszystkich innych czynności przygotowawczych. Pokrój chleb na kawałki o grubości około 1 cm
Krok 7:
Smażymy go prawie do & quot; przypalenia"
Krok 8:
Drobno posiekaj orzechy
Krok 9:
Drobno posiekaj czosnek (kto chce, może przepchnąć czosnek, zwiększy to ostrość potrawy)
Krok 10:
Grubo posiekaj zieleninę
Krok 11:
Drobno posiekaj cebulę
Krok 12:
Podsmaż cebulę na 1 łyżce oleju do zrumienienia
Krok 13:
Pokrój oliwki na połówki wzdłuż
Krok 14:
Wytnij kwadraty ze skóry bakłażana; jeśli to konieczne, zeskrob resztki miazgi wewnątrz nożem, aby skóra stała się plastyczna
Krok 15:
Złóż skórkę bakłażana w rurki
Krok 16:
I naprawiamy je wykałaczką, odłamujemy nadmiar; Uchwyty są naturalnie niejadalne, służą tylko do dekoracji
Krok 17:
Do tego momentu bakłażan prawdopodobnie się marynuje. Smażyć na pozostałym oleju, aż będzie brązowy. Jednocześnie bakłażan naturalnie znacznie zmniejszy swoją objętość.
Krok 18:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki z bakłażanem, z wyjątkiem oliwek i skórek bakłażana, i pozostaw ciepłą mieszaninę do ostygnięcia na 20 minut
Krok 19:
Podziel mieszaninę na około 5 części, uformuj coś w rodzaju połówki granatu-cytryny, odpowiednio zmiksuj masę w dłoniach i połóż ją na grzance Chlebowej
Krok 20:
Odetnij nadmiar chleba (potrzebujesz noża z ostrą końcówką, z zaokrągloną, będzie to bardzo niewygodne)
Krok 21:
Wsuwamy między nadzienie a tosty & quot; rączkę & quot; granaty
Krok 22:
Układamy z oliwek "Warcaby" i bardzo dokładnie zaciskamy powstały & quot; pół-granat & quot; dłonią. Gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g