Sałatka fałszywy grzyb

Jak zrobić pyszną sałatkę z 3 prostych potraw? Zobacz przepis! Niezwykłość smaku i nowość w wykonaniu, odpowiednia do oddzielnego jedzenia. Chciałem traktować moich przyjaciół nową ciekawą sałatką, więc znalazłem tę zupełnie niezbadaną, oryginalną sałatkę i nie pomyliłem się! Sałatka przekroczyła wszystkie moje oczekiwania, smak przypominał smażone grzyby, na zewnątrz sałatka jest również bardzo podobna do grzybów, przyjaciele nie mogli odgadnąć jej składu! Sałatka okazała się soczysta, przyjemna w smaku i satysfakcjonująca. Spróbuj, drodzy forumowicze, a otrzymasz nowy smak sałatki warzywnej, bardzo podobnej do grzybowej!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 3 g
tłuszcze 29 % 4 g
węglowodany 50 % 7 g
59 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Żywność do przygotowania sałatki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obrać bakłażany

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    I pokrój w małe kostki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij jajka

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj mieszankę jajeczną z bakłażanem i pozostaw na godzinę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Cebula pokrojona w kostkę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podsmaż cebulę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smażyć bakłażany z jajkiem

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj sól, przyprawy i zioła

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Doprawiamy sałatkę kwaśną śmietaną

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Sałatka & quot; fałszywy grzyb & quot; gotowy. Smacznego!

obrać bakłażany i pokroić w drobną kostkę
ubij jajka i dodaj do bakłażana, wymieszaj i pozostaw na godzinę na zimno
cebulę kroimy w kostkę i smażymy
bakłażany z jajkami są również smażone na oleju roślinnym
łączymy cebulę i masę bakłażana, solimy, dodajemy przyprawy, zioła i doprawiamy kwaśną śmietaną.
Zdobądź apetyt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy