szybkie chebureki cielęce
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
podzielę się z wami, przyjaciółmi, łatwym sposobem przygotowania cheburek, a ponieważ najtrudniejszą rzeczą w ich przygotowaniu jest ciasto, powiem Ci, jak uprościłem jego przepis.
więc oto-ciasto
przesiej 4 szklanki mąki do głębokiego naczynia
rozpuść 1 / 2h.l soli i 1h. l cukru w 1,5 szklance wody
wlej to do mąki i dodaj 8ST. l oleju roślinnego I1H. l wódki
dokładnie zagnieść ciasto rękami, przykryć folią spożywczą i pozostawić w zimnym miejscu na godzinę.
użyłam mięsa-cielęciny, ale w zasadzie możesz to, co wolisz. Ale najważniejsze, żebyło świeże i nie mrożone.
jeśli używasz mięsa mielonego, a nie mielonego mięsa,lepiej użyć dużego rusztu do mielenia.
dokładnie wymieszaj mięso mielone z solą, czerwonym i czarnym pieprzem, odrobiną posiekanych ziół i dodaj 1 szklankę bulionu lub zimnej wody.
wymieszaj i odstaw na 15 minut
połóż gotowe mięso mielone na rozwałkowanym kółku ciasta, złóż na pół, ostrożnie skwiercz krawędzie.
i smaż jak zwykle w dużej ilości oleju.
jedz chebureki rękami, zaczynajlepiej od górnego ostrego końca, stopniowo zbliżając się do nadzienia .
więc oto-ciasto
przesiej 4 szklanki mąki do głębokiego naczynia
rozpuść 1 / 2h.l soli i 1h. l cukru w 1,5 szklance wody
wlej to do mąki i dodaj 8ST. l oleju roślinnego I1H. l wódki
dokładnie zagnieść ciasto rękami, przykryć folią spożywczą i pozostawić w zimnym miejscu na godzinę.
użyłam mięsa-cielęciny, ale w zasadzie możesz to, co wolisz. Ale najważniejsze, żebyło świeże i nie mrożone.
jeśli używasz mięsa mielonego, a nie mielonego mięsa,lepiej użyć dużego rusztu do mielenia.
dokładnie wymieszaj mięso mielone z solą, czerwonym i czarnym pieprzem, odrobiną posiekanych ziół i dodaj 1 szklankę bulionu lub zimnej wody.
wymieszaj i odstaw na 15 minut
połóż gotowe mięso mielone na rozwałkowanym kółku ciasta, złóż na pół, ostrożnie skwiercz krawędzie.
i smaż jak zwykle w dużej ilości oleju.
jedz chebureki rękami, zaczynajlepiej od górnego ostrego końca, stopniowo zbliżając się do nadzienia .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g