szybkie chebureki cielęce

przepyszne chrupiące chebureki. Prosty przepis! Łatwość przygotowania ciasta i doskonały smak samych cheburek Sekret tego ciasta tkwi w cukrze i alkoholu, to one sprawiają, że ciasto jest cudownie przewiewne i chrupiące.
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 8 g
tłuszcze 42 % 18 g
węglowodany 40 % 17 g
258 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
podzielę się z wami, przyjaciółmi, łatwym sposobem przygotowania cheburek, a ponieważ najtrudniejszą rzeczą w ich przygotowaniu jest ciasto, powiem Ci, jak uprościłem jego przepis.
więc oto-ciasto
przesiej 4 szklanki mąki do głębokiego naczynia
rozpuść 1 / 2h.l soli i 1h. l cukru w 1,5 szklance wody
wlej to do mąki i dodaj 8ST. l oleju roślinnego I1H. l wódki
dokładnie zagnieść ciasto rękami, przykryć folią spożywczą i pozostawić w zimnym miejscu na godzinę.
użyłam mięsa-cielęciny, ale w zasadzie możesz to, co wolisz. Ale najważniejsze, żebyło świeże i nie mrożone.
jeśli używasz mięsa mielonego, a nie mielonego mięsa,lepiej użyć dużego rusztu do mielenia.
dokładnie wymieszaj mięso mielone z solą, czerwonym i czarnym pieprzem, odrobiną posiekanych ziół i dodaj 1 szklankę bulionu lub zimnej wody.
wymieszaj i odstaw na 15 minut
połóż gotowe mięso mielone na rozwałkowanym kółku ciasta, złóż na pół, ostrożnie skwiercz krawędzie.
i smaż jak zwykle w dużej ilości oleju.
jedz chebureki rękami, zaczynajlepiej od górnego ostrego końca, stopniowo zbliżając się do nadzienia .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy